CrossFit Banja Luka

U zdravom tijelu – zdrav duh po programu CrossFit 

Još u Starom Rimu su znali koliko je fizička kondicija važna za zdrav duh i tijelo. Sigurno ste i sami osjetili da sportisti odišu pozitivnom energijom i snagom. Želite i Vi da se aktivirate, ali ne možete pronaći rekreaciju koja je zanimljiva, u dobrom terminu i u dobrom društvu? Probajte nešto sasvim novo! Prvi put na našim prostorima, vođeni fitness po programu CrossFit. Od svega do sada se razlikujemo po tome što su naši treninzi mjerljivi, neponovljivi, a zasnivaju se na konstantno promjenjivim funkcionalnim pokretima visokog intenziteta ponavljanja. Dođite da zajedno vježbamo i osiguramo zdravo tijelo i zdrav duh!

Kako smo drugačiji

CrossFit je pripadnost, a ne franšiza. To znači da svi radimo nezavisno, bez granica, pravila ili propisa nametnutih s vrha, iz centrale. S druge strane, to podrazumijeva da želite da budete sigurni da će centar koji odaberete opravdati vaše ciljeve, te obezbijediti zdravlje i psiho-fizičko blagostanje.

Mi dajemo prednost kvalitetu u odnosu na količinu.  Nama nije glavni cilj brojnost članstva i zarada, koji se ostvaruju uz pomoć bagatelno niske cijene usluge. Na demonstracionim časovima se ne foliramo vrhunskom opremom. Ne hvališemo se i ne želimo da vas impresioniramo velikim radnim prostorom ili brojnošću osoblja. Ljudi koji se uključe u rad sa nama vjeruju u kvalitet i integritet. Jedna grupa je u stvari jedan tim. Članovi tima komuniciraju i međusobno se bodre. Trening je gotov kada posljednji član tima završi vježbu. Zašto se CrossFit Banja Luka razlikuje od ostalih fitness programa i drugih CrossFit centara? Nastavite dalje s čitanjem.

Treninzi u malim grupama

Većina CrossFit centara podržava grupe sa velikim brojem sportista.  U CrossFit Banja Luka centru, grupe na svim nivoima su ograničene brojem kandidata, jer smo uvjereni da ćete tako dobiti bolji tretman, individualnu pažnju, te se osjećati članom, a ne brojem.  Svi nivoi su ograničeni na 10 osoba u grupi.

Naš početni program, Start!

Start! je najvažniji korak na početku rada u našem centru, jer tada učimo pravilnu mehaniku kretanja, što je od velikog značaja za bezbjedno provođenje daljih vježbanja i dugovječnost. Većina centara napravi nekoliko individualnih trening časova, i onda vas puste dalje.  Neki centri nemaju program Start! te vas odmah smjeste na određeni nivo.  Naš metod je pažljivo isplaniran i sigurno predstavlja najbolji način da uđete u CrossFit svijet, održite dugovječnost, te pored svega dobijete dodatnu snagu, uz željene rezultate. Kod nas se uči puzanje prije prohodavanja, a hodanje prije trčanja. Za 6 – 12 časova (koliko traje početni program), niko vas neće naučiti bolje od nas. Na kraju programa Start!, naši najnoviji članovi su veoma kompetentni, u gotovo svim funkcionalnim pokretima.

Struktura časa

Neki CrossFit centri obezbjeđuju nedovoljno vođenja, kroz faze zagrijavanja, razgibavanja, pa i objašnjavanja pojedinih vježbi. Neki centri će vam čak promijeniti zagrijavanje ili vježbe, iz prostog razloga što vam se to ne sviđa za taj dan. Vi dolazite u CrossFit Banja Luka zato što vjerujete u Osnovne vrijednosti. U našem poslu se rukovodimo disciplinom i posvećenošću, te će vaš trener biti onaj koji vodi čas od početka do kraja. Svaki termin počinje zagrijavanjem, razgibavanjem, vježbanjem date vještine i nakon toga ste spremni za trening.

Programiranje treninga

CrossFit je poznat po visoko intenzivnom - konstantno varijabilnom treningu, pri čemu konstantno varijabilno ne treba tumačiti kroz konstantnu nasumičnost. CrossFit takođe ne treba poistovjećivati samo sa intenzitetom. Programiranje treninga je nauka za sebe, gdje se vježbe pažljivo biraju, razlikujući se između kratkih i intenzivnih, dugih i trajnih, pomjeranja većih tereta sa samo nekoliko ponavljanja, te lakših opterećenja sa velikim brojem repeticija. Vaš CrossFit centar mora znati zašto radite zadanu vježbu na određeni dan.

Zašto treba isprobati CrossFit

U CrossFit Banja Luka izvodimo personalizovane CrossFit treninge u grupnom okruženju.  Pažnja trenera je usmjerena na najviše 10 članova grupe. To praktično znači da imate ličnog trenera po pristupačnoj cijeni. Naši visoko kvalifikovani treneri će pružiti stručnu obuku, poboljšati fleksibilnost i dati podršku shodno potrebama svih članova.

Nakon što postanete CrossFitter, vaša svestranost i nadmoćnost u aerobnim i anaerobnim aktivnostima će biti evidentna.

Bićete vitki i nikada nećete biti naduveni.

Vaša nezavisnost u stvarnom okruženju će se vinuti u nebo, jer ćete savladati pravilnu tehniku „dead lift“ (podizanje predmeta), „clean“ (podizanje predmeta do nivoa grudi) i „push press“ (podizanje predmeta iznad glave).

U CrossFit Banja Luka u vjerujemo da je CrossFit trening za život.

Zašto CrossFit daje rezultate?

CrossFit funkcioniše zato što naš brend propagira i namjerno razvija široko, opšte i sveobuhvatno shvatanje fitnesa. Naša specijalnost nije specijalizovanje.

Na osnovu stvarnih rezultata i iskustva naših članova, znamo da su frekventniji, kraći, različitiji i intenzivni treninzi odgovorni za veća postignuća i rezultate. Treneri stalno mijenjaju opterećenje, udaljenost i brzinu datog treninga, te kombinuju aerobna i anaerobna vježbanja. Nekada se treninzi fokusiraju samo na snagu ili samo na brzinu, a ponekada na kombinaciju oboje.

Zbog fokusa na različite vještine, naši sportisti vide značajna poboljšanja u tjelesnoj kompoziciji, zdravstvenim referencama (krvni pritisak, holesterol, itd.), te njihovim sposobnostima da izvode različite aktivnosti u sportu ili svakodnevnom životu. Prisustvujte jednosatnim treninzima, 3x nedeljno i REZULTATI ĆE BITI EVIDENTNI.

CrossFit principi

Vjerujemo da je CrossFit elitni fitnes namijenjen svima – od onih koji su iole zainteresovani za fitnes, do dobro utreniranih sportista.  CrossFit vas istinski priprema za bilo kakvu situaciju u svakodnevnom životu.

CrossFit je program snage i vježbanja sa konstantno različitim treninzima, s ciljem da se poboljša ukupni fitnes. Vježbe na treningu su obično kratke – do 20 minuta – i intenzivne, zahtijevajući totalan fizički napor. Vježbama se kombinuju pokreti koji obuhvataju 10 fitnes principa, kao što su: sprint, veslanje, skakanje, penjanje, olimpijsko podizanje tegova, itd. Ovi elementi se miksuju u brojnim kombinacijama vježbi do “Workouts of the Day” ili “WODs”.  Evidentiranjem svakog vježbanja, bukvalno ćete biti u mogućnosti vidjeti poboljšanje vašeg fitnesa.

Deset fitnes principa

U CrossFit Banja Luka promovišemo 10 opštih fizičkih vještina na redovnoj osnovi ("Courtesy of CrossFit, Inc."):

Kardiovaskularna/respiratorna izdržljivost – sposobnost tjelesnih sistema da skupljaju, procesiraju i isporučuju oksigen.

Stamina – sposobnost tjelesnih sistema da procesiraju, isporuče, skladište i koriste energiju.

Snaga – sposobnost mišićne jedinice ili kombinacije mišićnih jedinica da primjene silu.

Fleksibilnost – sposobnost maksimizacije raspona pokreta određenog zgloba.

Energija – sposobnost mišićne jedinice ili kombinacije mišićnih jedinica da primijene maksimalnu silu u minimalnom vremenu.

Brzina – sposobnost skraćivanja vremenskog ciklusa kod ponavljanja pokreta.

Koordinacija – sposobnost kombinovanja nekoliko različitih ponavljanja pokreta u jedan povezan pokret.

Spretnost – sposobnost skraćivanja vremena tranzicije iz jednog u drugi pokret.

Ravnoteža – sposobnost da se kontroliše raspoređivanje centra ravnoteže tijela u odnosu na njegovu osnovu.

Preciznost – sposobnost kontrolisanja pokreta u datom pravcu i datom intenzitetu.

Gdje se nalazimo?

Naša lokacija je u Banjaluci, u ulici Jovana Dučića 23a, na drugom spratu.  To je bivša Čajevčeva hala, zgrada pored Euroexpress brze pošte, ulaz Elta televizije. Detaljne informacije se mogu dobiti na info@dialogoscentar.com ili telefonom 051321221 i 051321220.

 

Ostavite utisak

Votes: 1966