Programi za učenje španskog jezika u Španiji su obezbijeđeni kroz saradnju DIALOGOS-a i škole jezika DELENGUA Granada iz Španije i organizuju se od 2008. godine. Namijenjeni su polaznicima različitih uzrasta (16 godina i više) i različitih nivoa znanja španskog (svi nivoi).

DELENGUA

Škola DELENGUA se nalazi u Granadi, gradu od 270000 stanovnika, koji se nalazi na jugo-istoku Španije (regija Andalucia), blizu Mediteranskog mora i najvišeg planinskog vrha u Španiji, Sierra Nevada. Obalni dio nudi predivne plaže u selima kao što su Salobreňa, Almuňécar, Motril... Ovo područje je karakteristično po tome što raspolaže kako sniježnim planinama tako i tropskim plažama (udaljene oko sat vremena vožnje), te šumskom i tropskom vegetacijom.

Škola tokom cijele godine organizuje kurseve španskog jezika i kulture namijenjene strancima. Školu pohađaju uglavnom studenti iz evropskih zemalja: Njemačke, Francuske, Holandije, Švajcarske, Švedske, Engleske, Italije i Poljske, ali i iz SAD-a, Kanade, Australije, a ponekad i Azije. Prosječna dob je od 20-30 god, ali ima i starijih. Oni koji su mlađi od 16 g. mogu pohađati školu samo uz odobrenje od strane svojih roditelja.

Klasifikacija kurseva španskog jezika slijedi standarde postavljene od strane međunarodno-priznatih institucija: Common European Framework of Reference (CEFR) i Cervantes Institute Curriculum Plan.

Kursevi su prije svega usmjereni na tzv. aktivnu komunikaciju: najveći prioritet je dat učinkovitoj komunikaciji i pravilnim korišćenjem znanja u određenim situacijama. Zahvaljujući pažljivo osmišljenom programu, a koji pokriva sve aspekte jezika, omogućeno je obrađivanje velikog broja tema za kratak period, kako bi se garantovao maksimalan napredak. Nastavne metode usmjerene su na direktne komunikacijske pristupe. Kao rezultat toga, intenzivni kursevi španskog uključuju aktivno učešće od strane svih studenata.

U nastavi se ne koriste skripte, već priručnici pripremljeni od strane profesora, a koji utvrđuju svakodnevni sadržaj nastave i uputstva za njeno sprovođenje. Ovi priručnici su otvorenog karaktera i redovno se nadopunjavaju. Materijali koji se daju studentima su uključeni u cijenu kursa.

Škola DELENGUA nudi sljedeće programe za učenje španskog jezika:

  • INTENZIVNI KURS
  • INTENZIVNI KURS + KURS SA POSEBNOM NAMJENOM
  • INTENZIVNI KURS + D.E.L.E (sertifikat o poznavanju španskog jezika)
  • LJETNI KURS ZA OMLADINU

kao i:

  • KURS FLAMENKA
  • KURS GITARE

Ostavite utisak

Votes: 11503