Njemački za odrasle

Kursevi za odrasle, namijenjeni polaznicima iznad 14 godina, omogućavaju učenje njemačkog od samog početka ili unapređenje postojećeg znanja. Preporučuje se prethodno testiranje polaznika, radi utvrđivanja tačnog nivoa znanja.

Program se bavi temama prisutnim u svakodnevnom životu polaznika. Osposobljava ih za pouzdano korištenje njemačkog jezika u velikom broju različitih situacija. Temelji se na jezičkim vježbama, pažljivo osmišljenim i gradiranim da dosljedno unapređuju znanje iz gramatike, vokabulara i funkcija njemačkog jezika, da razvijaju pismene sposobnosti polaznika i vještinu komunikacije, unaprijede tačnost i fluentnost u izražavanju, te prošire iskustvo i znanje polaznika iz međunarodne kulture. Male grupe omogućavaju kvalitetan rad kroz sve važne segmente izučavanja stranog jezika: razumijevanje, čitanje, pisanje, govor. U nastavi se koriste: knjiga, radna sveska, audio i video materijali, te interaktivni računarski program i internet.

Osim redovnih organizuju se i intenzivni kursevi za odrasle (individualni ili grupni), koji predviđeni program obrađuju u znatno kraćem roku. Svi uslovi (termini, broj časova, cijena) se posebno dogovaraju i prilagođavaju željama i potrebama polaznika.
 

 Pregled kurseva njemačkog jezika za odrasle

KURS BROJ ČASOVA PROGRAM 
A1.1 - A1.2 60* Menschen A1.1 - A1.2
A2.1 - A2.2 60* Menschen A2.1 - A2.2
B1.1 - B1.2 60* Menschen B1.1 - B1.2
B2.1 - B2.2 60 Ziel B2 (1-8) / (9-16)
C1.1 - C1.2 60 Ziel C1 (1-6) / (7-12)
C2.1 - C2.2 60 Fit fürs Goethe - Zertifikat C2
- svi kursevi su dvosemestralni, osim kurseva označenih * koji su jednosemestralni
- prikazani broj časova se odnosi na 1 semestar
- izdavač programa koji se koristi u nastavi je Max Hueber Verlag

Ostavite utisak

Votes: 33241